ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

 

Ο Γιώργος Ρωμανός ήταν γνωστός σαν ένα τραγουδιστής του Νέου Κύματος. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Το 1968 κυκλοφορεί το LP του « In concert and in the studio ». Η μία πλευρά του ήταν ακουστικές μπαλάντες σε συνθέσεις δικές του και Μάνου Χατζιδάκι. Η άλλη, η ηλεκτρική  πλευρά, αποτελεί και τη μεγάλη έκπληξη. Εδώ υπάρχουν αποκλειστικά δικά του κομμάτια και τον συνοδεύουν στην πλευρά αυτή τα μέλη των APHRODITE’S CHILD.
Κομμάτια σαν τα «Η αγάπη μας κοιμάται στα νερά» και «Μαρίνα» είναι πανέμορφα και ενσωματώνουν στοιχεία ψυχεδέλειας δίνοντας δείγματα γραφής για το τι έμελλε να επακολουθήσει δυο χρόνια αργότερα. 
 Το 1970 ο Γιώργος Ρωμανός κυκλοφορεί ένα από τα καλύτερα LP’s ελληνικού ροκ όλων των εποχών. Τα «Δυο μικρά γαλάζια άλογα» είναι ένα θεσπέσιο ολοκληρωμένο άλμπουμ με φοβερές ενορχηστρώσεις, ψυχεδελικό ύφος, πολύ ωραίους στίχους και υπέροχα κιθαριστικά μέρη και κιθαριστικά εφφέ από τον πρώην JUNIORS Αλέκο Καρακαντά, εντελώς πρωτόγνωρα σε ελληνικό δίσκο. Τραγούδια σαν τα «Ο βασιλιάς της καρδιάς», «Κοριτσάκι μου», «Η ζωή είναι ένα όνειρο», «Η γιαγιά», καθώς και το ομότιτλο κομμάτι με τα ηχητικά εφφέ, τις παραμορφωμένες φωνές και τη fuzz-αριστή κιθάρα του Καρακαντά είναι απ’ τα καλύτερα του δίσκου. Πρόκειται για LP-ορόσημο στο ελληνικό ροκ

Advertisements

Posted on July 20, 2013, in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: